Roel Metsemakers

“Als advocaat bestuurs- en omgevingsrecht zorg je voor evenwicht in de verhouding tussen overheid en burger en geef je mede vorm aan de fysieke leefomgeving om je heen. Dat maakt dat ik nog iedere dag met veel enthousiasme en bevlogenheid mijn vak uitoefen en het verschil wil maken bij een ruimtelijke ontwikkeling, bouwplan of handhavingszaak.”

Roel Metsemakers is sinds 2009 advocaat en heeft zich sindsdien gespecialiseerd op het gebied van het bestuursrecht en omgevingsrecht. Van 2009 tot 2021 heeft Roel 12 jaar lang expertise en ervaring opgedaan bij een van de grootste advocatenkantoren van Zuid-Nederland. Vervolgens heeft Roel in 2021 zijn eigen advocatenkantoor opgericht onder de naam METS Advocatuur. Begin 2024 heeft Roel de krachten gebundeld met Nina Rijsterborgh en samen met haar ENVIRON Advocaten opgericht.

Met zijn brede ervaring binnen het bestuurs- en omgevingsrecht heeft Roel in de voorbije jaren veel projectontwikkelaars, bedrijven en overheden geadviseerd en bijgestaan.

Roel is een bevlogen advocaat die op een pragmatische en doelgerichte wijze het maximale resultaat voor zijn cliënten wil behalen. Daarbij is hij vriendelijk zo lang dat kan en hard als het moet, maar altijd op de inhoud.